Bolån

Ännu ett nytt bolåneinstitut har gett sig in på marknaden. Hemma Bolån vill pressa räntorna ytterligare, och leds av några av finansvärldens veteraner.

Bolånekampen fortsätter och allt fler utmanare ser chansen att etablera sig. Ett av de nyaste låneinstituten går under namnet Hemma Bolån.

Företagets ledning består av ett flertal finansmarknadsveteraner: grundarna Therese Ruth och Tim Bisander har tillsammans erfarenhet av höga poster inom Skandia, Marginalen Bank, Handelsbanken, UC och Swedbank.

Bolåneutmanare tar sig an marknaden

Hemma Bolån är ännu inte lanserat på marknaden. Trots att de inte har några låntagare ännu är Ruth övertygad om att lanseringen är lyckad.

– Vi är övertygade om att vi både kan ge kunderna ett konkurrenskraftigt ränteerbjudande, berättar hon för Breakit.

Långivaren har siktet på att vara ett alternativ för både privatpersoner och institutioner, med lägre räntor för låntagarna och högre avkastning för investerarna.

Erfarna investerare backar upp

Investerarnas kompetens på fältet tyder också på ett lovande låneinstitut. Affärsängeln Peter Sjunnesson vill inte uppge hur stort kapital han har investerat, men sin entusiasm är han inte blyg med.

– Det är det jag tycker är kul, att bygga de här idéerna för att skapa ett riktigt bolag och inte bara en startup, säger han.

Sjunneson har suttit i styrelsen för ett flertal framgångsrika företag, däribland Klarna, Qliro och Lindorff. Vid det här laget specialiserad på finansiella tekniklösningar, är hans stöd för Hemma Bolån ett tecken på en hållbar affärsidé.

Bolånemarknad i svajning

Under 2018 har många nya alternativ trätt in på bolånemarknaden. Till följd är bolåneräntorna oerhört pressade.

Tidigare under sommaren rapporterade Låneguiden om Sverige rankade i ett internationellt bolånesammanhang. Det visade sig att vi hade den näst lägsta räntan i Europa, med ett genomsnitt på 1,5 procent.

Bolånekriget är onekligen att tacka för den låga räntan.